Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Εκκλησιαστικά Νέα από 28-6-2010

Εκκλησιαστικά ΝέαΔευτέρα 28/6

Κεντρική Ελλάδα

* Στη Σταυροπηγιακή και Συνοδική Ιερά Μονή Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου στον Κάλαμο Αττικής θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, από τις 18:00 έως τις 00:30.
* Στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κηφισιάς και ώρα 21:00 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
* Στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο Αγίου Γεωργίου Χαϊδαρίου τίθενται σε προσκύνηση λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης έως 5 Ιουλίου.
* Στον Ιερό Ναό Αγίου Αντώνιο Πατησίων (απέναντι από το Β' Νεκροταφείο), στις 19:00, θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός. Θα τεθούν σε προσκήνυση Άγια Λείψανα του Αποστόλου Παύλου
* Στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Ανάληψης στο Βύρωνα, και ώρα 20:00, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
* Κάθε Δευτέρα και ώρα 18:30-19:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Ιλισίων, πραγματοποιούνται συνάξεις μελέτης Αγίας Γραφής.
* Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Βριλησσίων τίθεται σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος από την ομώνυμη Ιερά Μονή Ευβοίας, έως το πρωί της Πέμπτης 1ης Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως προς τιμήν του Οσίου, στις 21:30, θα πραγματοποιήσει ομιλία ο Αρχιμ. π. Νεκτάριος Βιτάλης Γέρων του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νεκταρίου Καμάριζας και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Aγ.Αθανασίου Κουβαρά


Κύπρος

* Στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και Αγίου Στυλιανού, (στην περιοχή του αγίου Τύχωνα Λεμεσού) και ώρα 20:30 -00:45, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και ΠαύλουΤρίτη 29/6

Κεντρική Ελλάδα

* Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλίμου θα τελεσθεί Νυχτερινή Θεία Λειτουργία για την εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων. Η Ακολουθία θα αρχίσει στις 21:00 και θα περατωθεί στη 01:00 της Τετάρτης.
* Στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο Αγίου Γεωργίου Χαϊδαρίου τίθενται σε προσκύνηση λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης έως 5 Ιουλίου.
* Στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Βριλησσίων τίθεται σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος από την ομώνυμη Ιερά Μονή Ευβοίας, έως το πρωί της Πέμπτης 1ης Ιουλίου. Στις 12:00 το μεσημέρι θα ψαλλεί Ιερά Παράκληση στον Όσιο Δαυίδ.
* Κάθε Τρίτη και ώρα 21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, πραγματοποιούνται συνάξεις νέων. Υπεύθυνος: π. Παύλος Ντανάς Ιεροκήρυκας Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας
* Κάθε Τρίτη και ώρα 21:00-22:30, στον χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, πραγματοποιούνται συναντήσεις νέων φοιτητών, εργαζομένων κ.λπ. Τις ομιλίες συντονίζουν κληρικοί και σπανιότερα λαϊκοί.


Κύπρος

* Στην αίθουσα δεξιώσεων του Ιερού Ναού της Σοφίας του Θεού, στο Στρόβολο Λευκωσίας (οδός Ελαιώνων 65) και ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Θεέ μου, είσαι όλος μια αγκαλιά…». Θα μιλήσει ο π. Ανδρέας ΚονάνοςΤετάρτη 30/6

Κεντρική Ελλάδα

* Κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία θα πραγματοποιηθεί επί τη Εορτή των Αγίων Αναργύρων στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Βριλησσίων στις 21:30.
* Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Αιγάλεω.
* Κάθε Τετάρτη, στην Ι.Μ. Παναγία Βρυούλων (Ιβήρων 6-8. Πλ.Αμερικής), τελείται πρωινή Θεία Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας 19:00-21:30 τελείται Εσπερινός και απογευματινή Θεία Λειτουργία. Παράλληλα, τίθενται σε προσκήνυση λείψανα του Αγ.Λουκά του Ιατρού.
* Στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο Αγίου Γεωργίου Χαϊδαρίου τίθενται σε προσκύνηση λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης έως 5 Ιουλίου.
* Στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Βριλησσίων τίθεται σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος από την ομώνυμη Ιερά Μονή Ευβοίας, έως το πρωί της Πέμπτης 1ης Ιουλίου. Στις 21:00 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.
* Στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάτων και ώρα 21:00. θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη Σύναξη Νέων. Τη συζήτηση συντονίζει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής π. Νικόλαος Χατζηνικολάου.
* Κάθε Τετάρτη και ώρα 17:00-18:00, στο Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής κάτω από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, πραγματοποιούνται συνάξεις μελέτης Αγίας Γραφής. Υπεύθυνος: π. Γεώργιος Καλπούζος


εδώ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Banners


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.

Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.