Σελίδες

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Εκκλησιαστικά Νέα από 1-7-2010

Εκκλησιαστικά Νέα από 1-7-2010


Πέμπτη 1/7

Βόρειος Ελλάδα

* Στον Ιερό ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θεσσαλονίκης θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Κατάθεσεως της εσθήτος της Θεοτόκου (Παναγία η πάντων ελπίς) από τις 21:30 της Πέμπτης 1 Ιουλίου έως τις 00:15 της Παρασκευής 2 Ιουλίου.


Κεντρική Ελλάδα

* Στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Βριλησσίων και ώρα 10:30 το πρωί, θα ψαλλεί Ιερά Παράκληση στον Όσιο Δαυίδ του Γέροντος, του οποίου η Τιμία Κάρα τίθεται σε προσκύνηση.
* Την Πέμπτη, παραμονή της εορτής της Κατάθεσης της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών Αμφιάλης Κερατσινίου, στις 19:30, θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός και στη συνέχεια θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανόνας στην Θεοτόκο.
* Πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων και Ιαματικών Κοσμά και Δαμιανού στην Στέγη Γερόντων και Ενοριακής Αγάπης της Προφήτη Ηλία Παγκρατίου (Οδός Λυσιμάχου 3, Αθήνα). Στις 07.00 θα τελεστεί αρχικά η ακολουθία του μικρού αγιασμού και εν συνεχεία θα αρχίσει ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα στις 19.00 ο μεθέορτος εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανών στους Αγίους Αναργύρους.


Νότιος Ελλάδα

* Στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών, στη χώρο της Φοιτητικής Εστίας Πατρών, κάθε Πέμπτη και ώρα 21:00-23:00 πραγματοποιούνται ανοιχτές συζητήσεις φοιτητών και φοιτητριών μέ τόν ιερέα π. Παναγιώτη Ρόδη, για διάφορα θέματα, με γνώμονα την εκκλησιαστική πίστη και σε αναφορά με το σήμερα.


Παρασκευή 2/7

Βόρειος Ελλάδα

* Στον Άγιο Γεώργιο, Μετόχι της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Ροτόντα 4, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310218720) θα τελείται κάθε Παρασκευή Ιερά Αγρυπνία από τις 21:00μ.μ. έως τις 01:00π.μ.
* Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, κάθε Παρασκευή στην Κρύπτη, όπου είναι ο τόπος μαρτυρίου του Αγίου Δημητρίου, τελείται ημιαγρυπνία (Όρθος – Θεία Λειτουργία) με Θείο Κήρυγμα.


Κεντρική Ελλάδα

* Στον Ιερό Ναό Αγίου Κυπριανού Κηπούπολης από 21:00 ως 02:00, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.
* Στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο Αγίου Γεωργίου Χαϊδαρίου θα τεθούν σε προσκύνηση λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από 18 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.
* Κάθε Παρασκευή και ώρα 19:15-21:00, στο Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών (Σηφάκα 12, ημιώροφος), πραγματοποιούνται συνάξεις νέων, για όλες 18 έως 39 ετών. Υπεύθυνος: π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου



Σάββατο 3/7

Κεντρική Ελλάδα

* Στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού στα Σπάτα, κάθε Σάββατο στις 9:30 το βράδυ καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, τελείται Ιερά Αγρυπνία (τηλ. 2106632312).
* Στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο Αγίου Γεωργίου Χαϊδαρίου τίθενται σε προσκύνηση λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης έως 5 Ιουλίου.



Κυριακή 4/7

Κεντρική Ελλάδα

* Στον Ιερό Ναό Αγίας Όλγας, εντός του περιβόλου του Νοσοκομείου Ν.Ι.Μ.Ι.Τ.Σ., κάθε Κυριακή από 10:00 έως 12:00 π.μ., τελείται Θεία Λειτουργία στην Αραβική γλώσσα, με Λειτουργό τον π. Παντελεήμονα Κχούρι.
* Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, στην περιοχή Ψυρρή, Σαρρή 26 και Κραναού 2, κάθε Κυριακή από 10:00 έως 12:00 π.μ., τελείται Θεία Λειτουργία στη Ρουμάνικη γλώσσα, με Λειτουργό τον π. Σορίν Ζαχίου.
* Δεύτερη Θεία Λειτουργία τελείται κάθε Κυριακή στους Ιερούς Ναούς:
-Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, 10:30-11:30
-Αγίου Βασιλείου Πειραιώς
-Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, 10:30-11:30
-Φανερωμένης Χολαργού
-παρεκκλήσιο Αγίου Νεκταρίου Ενορίας Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως
* Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού που ψάλλεται κάθε Κυριακή στις 18:00, τελείται η Παράκληση στον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας τον Ιατρό και τίθεται σε προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου.
* Στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο Αγίου Γεωργίου Χαϊδαρίου τίθενται σε προσκύνηση λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης έως 5 Ιουλίου.


εδώ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Banners


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!



Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.